Tryskání suchým ledem v průmyslové praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá problematikou tryskání suchým ledem a jeho využitím v průmyslové praxi. Jsou zde popsány základní informace o suchém ledu, stejně jako přehled praktického použití tryskání suchým ledem v různých odvětvích průmyslu. Hlavní část práce se zaměřuje na studium degradace suchého ledu na základě několika experimentů a pozorování.
This thesis deals with the subject of dry ice blasting and its industrial practice. The key charakteristics of dry ice are described as well as an overview of dry ice blasting practical usage in various industries. Main part of this thesis focuses on a study of dry ice degradation, through a series of experiments and observations.
Description
Citation
KONEČNÁ, E. Tryskání suchým ledem v průmyslové praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Turek, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Kilkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Průběh a hodnocení obhajoby bakalářské práce: 1. Studentka představila svou BP s názvem: Tryskání suchým ledem v průmyslové praxi Studentka řešila následující témata: - Suchý led - Používaná technika - Tryskání suchým ledem - Aplikace tryskání suchým ledem - Degradace suchého ledu - Sledování úbytku hmotnosti suchého ledu - Lámání suchého ledu - Shrnutí výsledků 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta 4. Členové komise položili dotazy k BP - Jak se spočítá tepelný tok boxu, ve kterém jsou uskladněny pelety? - Jaké je celkové množství tepla, které by se muselo do boxu dostat, aby proběhla sublimace? - Platí i pro měkké materiály (například hliník), že nedochází k poškození povrchu při tryskání? - Pro jaké materiály a jaké znečištění je tato metoda vhodná? 5. Studentka uspokojivě odpověděla na dotazy komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO