Zvyšování účinnosti vakuového odpařování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřena na experimentální činnost v oblasti zvyšování účinnosti vakuového odpařování. V první části představuje teorii vypařování kapalin a její ovlivňující faktory, dále pak technologii vícestupňové mžikové destilace. Součástí teorie je i přehled dalších využívaných technologií pro odsolování mořské vody a úvod do plánování experimentů. V praktické části jsou zvoleny faktory ovlivňující účinnost zařízení a je pro ně navržen plán experimentu. Po provedení experimentu jsou na základě analýzy navrženy optimální provozní podmínky technologie.
This thesis is focused on experimental work in the domain of vacuum evaporation efficiency improvement. The first part introduces theory of liquids evaporation and its influencing factors, then multi-stage flash distillation technology. The next part of theory is an overview of other technologies used for desalination of sea water and introduction to the design of experiments. In the practical part are selected factors affecting efficiency of device and experiment plan is designed for them. When the experiment is done, optimal operating conditions of technology are designed on basis of analysis.
Description
Citation
HAVLÁSEK, M. Zvyšování účinnosti vakuového odpařování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
Ing. Jan Pokorný, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Hajný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Byla předvedena prezentace diplomové práce a zodpovězeny otázky komise. Diskuse o hnací síle při odpařování. Dotaz na dosažitelné podtlaky a jejich technické zapisování - zodpovězeno. Dotaz na měření výšky hladiny pomocí tlakoměru - zodpovězeno. Dotaz na pojem "flash" použitý v práci - zodpovězeno. Dotaz na metodiku provedeného "chybného" měření - zodpovězeno. Dotaz na použitou vývěvu a princip vzniku podtlaku - zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO