Konstrukční návrh tříosého manipulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je konstrukční návrh tříosého manipulátoru sloužícího jako zubní rentgen. Osy se skládají z rotačního a dvou translačních pohybů. Práce vychází z již sestaveného manipulátor a cílem je snížení vertikálního zástavbového prostoru, snížení hmotnosti, zvýšení přesnosti a opakovatelnosti. Z dostupných komponentů vytvořit 3D model s výpočtovou zprávou. V práci je výsledná varianta řešena s lineárním motorem, s tím, že je zde naznačena alternativní varianta, která však není detailně vyřešena.
The goal of master’s thesis is design of a three-axis manipulator working as x-ray unit. Axis include one rotary and two liner. The work is based on the existing manipulator and the goals are reducing vertical installation space, weight reduction, increasing accuracy and repeatability. Creating 3D model with computational report from available components. There is resulting variant solved with linear motor in this thesis with that there is indicated alternative variant but not dealt with in detail.
Description
Citation
VOJTĚCH, M. Konstrukční návrh tříosého manipulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO