Návrh zařízení pro testování atmosférických rezistorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto práca sa zaoberá návrhom a výrobou testovacieho na testovanie a overenie správnosti prietokového koeficientu atmosférických rezistorov vyrábaných spoločnosťou IMI CCI Czech Republic. Atmosférický rezistor, tiež nazývaný disk stack, je súbor diskov navrstvených na sebe, cez ktoré prúdi médium a systém labyrintov v jednotlivých vrstvách spôsobuje postupné znižovanie tlaku prúdiacej tekutiny. V práci je popísaný návrh mechanických časti testovacieho zariadenia, voľba prvkov pneumatického obvodu a zvolenie hardwaru na meranie potrebných veličín, ktorými sú prietok, vstupný a výstupný tlak, teplota. V prostredí LabVIEW bol vytvorený software pre sber, analýzu a vyhodnotenie nameraných dát. V závere je prevedenie merania a otestovanie funkčnosti testovacieho zariadenia a softwaru.
This master’s thesis deals with the design and manufacture of device for testing and verification of functionality of atmospheric resistors produced by IMI CCI Czech Republic. An atmospheric resistor, also called disk stack, is a stack of disks through which the medium flows and the system of labyrinths in disk stack causing a pressure reduction of medium. This thesis describe design of the mechanical parts of stand for atmospheric resistors, choice pneumatic circuit’s components, data acquisition hardware for measuring flow, inlet and outlet pressure, and temperature. The software was created in LabVIEW programming environment. In the end of this paper was done measurement in order to test functionality of test stand and software.
Description
Citation
KEREK, M. Návrh zařízení pro testování atmosférických rezistorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student v presentaci představil odborné komisi svou diplomovou práci. Po presentaci byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce a student odpověděl postupně na všechny položené dotazy oponenta a posléze i ostatních členů komise. Komise hodnotila odpovědi jako výborné a celé jeho vystoupení ve vztahu k diplomové práci stejně jako celou práci také jako výborné. Komise dále velice kladně hodnotila fakt, že došlo k realizaci funkčního zařízení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO