Návrh na zefektivnění výroby strojírenského dílu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce pojednává o obrábění hřídele ve společnosti Decoleta, a.s. za účelem návrhu zefektivnění výroby. První část diplomové práce je zaměřena na popis činnosti firmy a rozbor použitých technologií třískového obrábění. Ve druhé části je provedena analýza stávajícího stavu obrábění a navržení zefektivnění výroby součásti. Diplomová práce je zakončena porovnáním aktuálního a inovovaného stavu výroby součásti a technicko-ekonomickým zhodnocením navržených úprav.
This diploma thesis deals with machining process of shaft in the company Decoleta, a.s. to propose production efficiency improvement. The first part of the diploma thesis is focused on the description of the company's activities and analysis of the used machining technologies. The second part analyses the actual production process and proposes increase in efficiency of the component’s production. In the final part the thesis compares the current and upgraded state of machining processes and includes a technical-economical evaluation of the proposed modifications.
Description
Citation
ČERNICKÝ, M. Návrh na zefektivnění výroby strojírenského dílu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Skopal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Co se u této součástky považuje za hrubování? Jaký je použit materiál obrobku a je dobře obrobitelný? Rozjížděcí a zápichový způsob obrábění? Jaký je rozdíl mezi geometrickou a pracovní přesností? Jak by jste ověřil pracovní přesnost? Z jakého materiálu používáte vrtáky ve Vaší práci? Co je to životnost vrtáku? Jaký je rozdíl mezi životností a trvanlivostí? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO