Vliv moření na přilnavost povlaků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce vytvořená v rámci inženýrského studia ve spolupráci s firmou IDEAL-Trade service pojednává o vlivu mořících kyselin na ocelový materiál a na ten samý materiál s povrchovou úpravou práškovým lakem. Na základě literární studie a konzultací se zaměstnanci firmy byly navrženy jednotlivé experimentu zkoušející úběr a korozní napadení kyselin, další ověřovaly přilnavost práškové barvy pro různé časové expozice namořeného materiálu. Experimenty a zkoušky probíhaly ve firmách ECOS, ITS a na fakultě FSI.
Works created within the engineering studies in collaboration with IDEAL-Trade service discusses the influence of pickling acids on steel material and on the same material with powder coated . Based on the literature study and consultations with employees of the company were designed each experiment, investigators removal and acid corrosion attack , another verify adhesiveness powder coatings for various periods of exposure pickled material. Experiments and tests were carried out in companies ECOS , ITS and faculty FSI.
Description
Citation
STANĚK, V. Vliv moření na přilnavost povlaků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem a výsledky zadané DP. Zodpověděl dotazy oponenta a otázky komise. Otázky komise: Posuzoval se vliv čistota lázně? Jak se moří Monelův kov? Jak se kontroloval a realizoval oplach? Jak se kontroloval stupeň odmoření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO