Cesta k lepší budoucnosti znamená pochopit minulost Matematické modelování výkonnosti podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce je sestavit jednoduchý matematický model, který pomůže lépe pochopit vývoj konkrétních ekonomických ukazatelů v čase, jejich závislosti a rozhodné okamžiky jejich vývoje, a tím podpořit kroky vhodná pro zvýšení výkonnosti podniku. Veškeré matematické modely budou zpracovány v systému Maple, který je velice dobrým a běžným pomocníkem při zpracování velkého množství dat. Dílčími cíli jsou charakterizovat společnost, zhodnotit její výkonnost a tuto výkonnost porovnat s hlavními konkurenty. Výsledkem budou doporučení, která by měla z této analýzy výkonnosti podniku pozitivně ovlivnit následný vývoj výkonnosti podniku při volbě své strategie a zlepšit jeho pozici na trhu.
The main aim of my diploma thesis is to prepare easy math model, which can help to understand the development of economic indicators in time. This math model will show the dependence and important moment in their development and can help to improve the efficiency of company. All math models will be working up in system Maple which is very good helper in working up of big group of data. The partial aim is to show characteristics of company, to valorize the efficiency of company and compare this efficiency with main competitors. The results will be recommendations which should help positive influence the future efficiency of company, help with choose of strategy and the make a better position on the market.
Description
Citation
MÍKOVÁ, L. Cesta k lepší budoucnosti znamená pochopit minulost Matematické modelování výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
JUDr. Vladimír Sitta, MBA (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO