Pohon vřeten soustružnických automatů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této práce je dynamické modelování pohonů vícevřetenových automatů TMZ842NG a TMZ867NG v programu MSC Adams. Cílem je posouzení rozdílnosti jednotli-vých soustav a vlivu zkracující se tyče na celkové chování soustavy. Práce se zabývá mož-nostmi dynamického modelování v prostředí MSC Adams, a to především s ohledem na pou-žití prvků z modulu Machinery. Na základě jejich zhodnocení se přistupuje k volbě modelu pro vlastní analýzu.
This thesis deals with dynamic modelling of actuators of multispindle automatic lathes TMZ842NG and TMZ867NG in MSC Adams software. The main objective was to assess dif-ferences between the individual spindles actuator systems and the influence of shortening material on the system. This thesis deals with the possibilities of dynamic modelling in MSC Adams, mainly with the application of the Machinery module. The choice of the final model for main analysis is based on the model's assessment.
Description
Citation
HADRABA, P. Pohon vřeten soustružnických automatů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Švancara, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. László Iván, Ph.D. (člen) doc. Ing. Luboš Náhlík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-26
Defence
Diplomant prezentoval během 10 minut svoji bakalářskou práci a následně odpovídal na otázky oponenta i další otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO