Optimalizace provozních a finančních nákladů v maloobchodním podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tématem diplomové práce je optimalizace nákladů v obchodním podniku. Pod tímto názvem se skrývá snaha modifikovat náklady takovým způsobem, aby bylo dosaženo lepšího hospodaření podniku. Aby bylo možné náklady analyzovat a následně navrhnout opatření, je nejdříve nutné získat teoretické znalosti jak z oboru nákladů obecně, tak i z vybrané oblasti, které se budou daná opatření týkat. Teoretické poznatky jsou obsaženy v první kapitole práce. Druhá kapitola analyzuje náklady a snaží se vytyčit oblasti, které jsou problematické nebo ve kterých je velký potenciál úspory. Ve třetí kapitole jsou uvedeny navržené postupy, jejichž výsledkem by měla být úspora v daných oblastech.
Diploma thesis topic is cost optimization in a business company. This title means endeavor to modify costs in order to reach better company managing. Firstly, it is necessary to gain theoretical knowledge about field of costs, then it is possible to analyze costs and design suitable solution for a company. The first chapter contains theoretical findings. Second chapter analyses costs and its task is to lay out that fields, which are problematic or hides huge savings potential. The third chapter contains designed procedures which, as a result, should lead to savings in particular fields.
Description
Citation
SURMAN, R. Optimalizace provozních a finančních nákladů v maloobchodním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
otázky oponenta práce - odpovězeno Ing. Zemánková: Nezvažoval jste ve svých návrzích banku, u které by se neplatily poplatky za vedení účtu? - odpovězeno prof. Živělová: U které položky dochází ke snižování podílu tržeb na tuto položku? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO