Využití vysokotlakého chlazení na dlouhotočných automatech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce popisuje vysokotlaké chlazení a následně prezentuje experiment, kdy je s využitím této technologie chlazení soustružen vnější válcový průměr na dlouhotočném automatu. Takto soustružený obrobek je porovnán s obrobkem soustruženým bez použití vysokotlakého chlazení. Získané výsledky jsou analyzovány, vyhodnoceny a vyneseny do jednotlivých grafických závislostí. Práce je ukončena rozborem, diskusí a celkovým doporučením ohledně používání vysokotlakého chlazení.
The thesis describe high-pressure cooling system and present experiment, when is using this cooling technology for turning cylindrical workpiece to long-turn machines. Workpiece manufactured using high-pressure cooling system is compares with Workpiece manufactured using low-pressure cooling system. Results are analyzed, evaluated and plotted in a single graphical relationships. The thesis is completed the analysis, discussion and recommendations regarding the using of high-pressure cooling.
Description
Citation
KINC, J. Využití vysokotlakého chlazení na dlouhotočných automatech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Jaká se používá pro chlazení procesní kapalina? Bylo provedeno porovnání různých procesních kapalin? Jaký materiál obrobku byl použit a proč? Dal by se díl vyrábět i jinou technologií? Jak byla volena metodika kontroly drsnosti povrchu obrobku. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO