Současná produkce tepelných výměníků v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je sestavit přehled výrobců výměníků tepla, kteří se vyskytují na českém trhu. V teoretické části práce je uvedeno rozdělení tepelných výměníků podle několika základních kritérií (např. charakter proudění). Toto rozdělení je následováno krátkým vysvětlením způsobů přenosu tepla. Na závěr teoretické části práce jsou představeny některé fyzikální závislosti a jejich popis. Hlavní část této práce obsahuje přehled výrobců tepelných výměníků a některých jejich výrobků, které jsou rozděleny do kategorií, převážně podle konstrukce. V závěru je provedeno rámcové porovnání pájených deskových výměníků různých firem v aplikaci pro ohřev teplé vody.
The aim of this bachelor’s thesis is to compile summary of heat exchangers manufacturers, which occurs on Czech market. In the theoretical part of this thesis is stated distribution of heat exchangers according to some basic criterions (for example flow arrangement). This distribution is followed by short explanation of how heat transfer can be realized. In the end of the theoretical part of this thesis there are presented some physical relations and their description. More practical and main part of this bachelor’s thesis contains summary of heat exchangers manufacturers and examples of their products, which are divided to some categories, mainly according to construction. At the end, there is comparison of brazed plate heat exchangers from various companies in application for preparation of hot water.
Description
Citation
DVOŘÁK, J. Současná produkce tepelných výměníků v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Doc. Štětina vznesl dotaz k produkci kompaktních výměníků. Doc. Katolický vznesl výtku k provedení a způsobu prezentace, ve které chyběly hlavní výstupy a závěry práce. Dr. Charvát: Jaké je vysvětlení pro to, že trubkové výměníky jsou více používané než kompaktní výměníky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO