Automatizovaný dopravníkový zásobník pro vstřikovací lis s manipulátorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem automatizovaného dopravníkového zásobníku, který je určen pro vstřikovací lisy. Jedná se o sestavu pásových dopravníků, gravitačních válečkových tratí a zdviže. V této práci je obsaženo navržení konstrukce pro automatizovaný dopravníkový zásobník, výpočet pohonu pro pásové dopravníky a hnaný válečkový dopravník. Dále je zde výpočet hnacího hřídele pro pásové dopravníky, návrh pera a výpočetživotnosti ložisek. U výpočtu gravitační válečkové tratě je vypočítán sklon dopravníku a rychlost na jejím konci. Dále je zde výpočet návrhu pohonu pro zdviž a navrhnutí hnané válečkové tratě na zdviži. Tato práce obsahuje i senzoriku, provoz a řízení, bezpečnostní zajištění zásobníku. Obsahem je také aplikace na robotizované pracoviště a celá diplomová práce je ukončena ekonomickým zhodnocením.
The thesis is focused on proposal of automatic transport feeder that can be used for injection moulding machines. It is concerned with conveyor belt, gravitational roller line and lift. Proposal of construction of automatic transport feeder, calculation of drive for conveyor belt and driven line is contained in this thesis. There is calculation of driveshaft, proposal of spring and calculation of bearing lifetime. Angle of conveyor of gravimetric roller line and speed at the end are calculated. Calculation of proposal of drive for lift and proposal of drive roller line on the lift is here. This thesis contains senzor, operation and steering, safety protection of feeder. There are applicability of robotic workplace and economic calculation at the end of thesis.
Description
Citation
RYCHTÁŘÍK, J. Automatizovaný dopravníkový zásobník pro vstřikovací lis s manipulátorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Viera Poppeová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen) doc. Ing. Ivan Vavřík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO