Palivové systémy vznětových motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá palivovými systémami, predovšetkým ale vstrekovacím systémom Common rail. Najpoužívanejší vstrekovací systém, ktorý je na trhu už takmer dvadsať rokov sa postupne inovuje a zdokonaľuje. Preto okrem popisu jednotlivých častí systému, sú v práci obsiahnuté aj novinky za posledných päť rokov a úvaha o budúcnosti systému
This bachelor thesis is about fuel systems, especially is focused on the injection system Common rail. The most usable injection system at this time, which is almost twenty ye-ars at the market and during the time system is getting better and more inovative. In addition to description of main parts of the system, are at this thesis included inovations of last five years and reflection of future.
Description
Citation
DUDA, M. Palivové systémy vznětových motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student seznámil komisi s hlavními body své práce. Student dále přistoupil k zodpovězení otázek oponenta a otázek k tématu práce. Otázky k tématu práce: 1. Jak je řízeno množství paliva vstřikovaného do motoru? 2. Na jakém principu pracují piezo-elektrické vstřikovače? 3. Jaké požadavky klade použití systému common-rail na kvalitu paliva? 4. V závěru své práce píšete, že očekáváte expanzi systému common-rail v Severní Americe během blízké budoucnosti. Proč už k této expanzi nedošlo podobně jako v Evropě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO