Výroba tvarového krytu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem výroby krytu vývodového hřídele zemědělské techniky, vyrobeného z hlubokotažné oceli DC04. Na základě geometrie součásti, materiálu a objemu zakázky 10000 ks za rok, byla pro výrobu zvolena technologie tažení bez ztenčení stěny. Pro tuto technologii byl zpracován návrh výroby, tažení bude realizováno ve čtyřech operacích v modulárně řešeném nástroji na dvojčinném hydraulickém lise Žďas CTH 250. Návrh nástroje je součástí práce, tažidlo pro první tah je popsáno podrobně. V rámci ekonomického zhodnocení je spočítaná cena jednoho výrobku a zhodnocena ziskovost zakázky.
This thesis deals with a project for production of output shaft cover for agricultural technique which is made of deep drawing steel DC04. On the basis of component geometry, material and contract volume (10000 pieces per year) the drawing technology without wall attenuation has been chosen. A production plan has been processed for this technique. Drawing will be realized within four operations in a modularly solved tool in double-acting hydraulic press Ždas CTH 250. A die design is a part of the thesis, the drawing tool for the first operation is described in detail. Within economic assessment a product price is counted and contract profitability is evaluated
Description
Citation
ŽILKA, D. Výroba tvarového krytu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Uvažujete s mazáním polotovaru při výrobě a jak by se případně mazivo nanášelo? 2. Jakým způsobem byste upnul vámi navrhovaný nástroj do pracovního prostoru lisu? 3. Jakým způsobem je realizován vyhazovač v použitém lisu? 4. Jak byste zabezpečil kolíky nástroje proti jejímu případnému ohnutí během upínání nástroje do pracovního prostoru lisu? 5. Má smysl kontrolovat vámi navrhovaný tažník na vzpěr?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO