Výroba filtračního sítka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce řeší návrh zhotovení filtračního sítka z materiálu 17 240 (1.4301), tloušťce 0,5 mm a sériovosti 100 000 ks/rok, používaného v páce kávovaru. Jako nejvhodnější technologie pro výrobu tělesa sítka byla zvolena metoda konvenčního tažení bez ztenčení stěny. Výpočtem byl určen výchozí polotovar kruhového tvaru o průměru 92 mm. Pomocí technologických akonstrukčních výpočtů byl navržen jednooperační nástroj s horním přidržovačem a vyhazovačem, který je určen pro použití s dvoučinným lisem. Jeho funkční části jsou vyrobeny z materiálu 19 436. Dle vypočtené celkové síly byl zvolen hydraulický dvoučinný lis CTH 250.
This work is concerned with the design of producing a filter cup made of material 17 240 (1.4301), 0,5 mm thick and the series 100 000 pcs/year, used in the lever of the espresso machine. The method of conventional deep drawing without wall thinning was chosen as the most suitable technology for the production of body cup. Utilizing calculations, an initial semi-product of circular shape with a diameter of 92 mm was determined. By means of technological and constructional calculations a single operation tool was designed, with the upper blank holder and knockout, which is intended for use with a double-acting press. Its functional parts are made of material 19 436. According to the calculated total force a double acting hydraulic press CTH 250 was chosen.
Description
Citation
MÍKA, T. Výroba filtračního sítka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Komise dále studentovi položila následující otázky: 1. Jak bude přidržována tyčka nástroje během utahování? 2. Vysvětlete, v práci navrhované, zakalení tažnice na hodnotu 58 HRC ± 2. 3. Na základě čeho jste volil materiál základové desky 422661? 4. Z jakého důvodu jste volil, v práci uvedený, lis? 5. Definujte strukturu a vlastnosti, v práci použitého, materiálu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO