Bezpečnostní systémy pro pracoviště s průmyslovými roboty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zajištění bezpečnosti pracovišť s integrovanými roboty. V této práci je teoretický úvod popisující průmyslové roboty, dále je práce zaměřena na shrnutí aktuálně platné legislativy a bezpečnostních systémů týkajících se bezpečnosti robotických pracovišť. V poslední části je řešena demonstrační úloha zajištění bezpečnosti konkrétního pracoviště s integrovaným robotem ABB.
This bachelor thesis deals with the issues of ensuring the safety of robotic work cells. This thesis contains a theoretical introduction to the topic of industrial robots. Further on the thesis is focused on summarizing the current legislation and safety systems related to the robotic work cells. The last part deals with the exemplary task of ensuring the safety of a particular work cell with integrated ABB robot.
Description
Citation
BALÁKOVÁ, M. Bezpečnostní systémy pro pracoviště s průmyslovými roboty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO