Porovnání ručního a orbitálního svařování metodou TIG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
DUŠEK VOJTĚCH: Porovnání ručního a orbitálního svařování metodou TIG Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia se zabývá porovnáním ručního a orbitálního svařování metodou TIG. Popisuje výhody i nevýhody ručního a orbitálního svařování metodou TIG. Pomocí experimentu jsou porovnány mechanické vlastnosti, povrchová struktura a vnesené teplo na svařených vzorcích. Na závěr se práce zabývá technicko ekonomickým srovnáním obou metod svařování.
DUŠEK VOJTĚCH: Comparison of hand and orbital welding by TIG method This bachelor thesis presents a comparison of manual and orbital TIG welding. It describes the advantages and disadvantages of manual and orbital TIG welding. Mechanical properties, surface structure and heat input on the weld samples were experimentally compared. Thesis also includes technical-economic comparison of these two methods of welding.
Description
Citation
DUŠEK, V. Porovnání ručního a orbitálního svařování metodou TIG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Nesvadba (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Student seznámil komisi s průběhem a výsledky zadané BP. Zodpověděl dotazy oponenta a otázky komise. Otázky komise: Jak jste počítal plochu pro tahovou zkoušku? Proč je orbitální svařování výhodnější? Jaká je vada struktury austenitu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO