Svařování rámu výtahové kabiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Při zatížení výtahové plošiny dochází k namáhání svarových spojů. Kritický svar profilu z oceli S235JRH a L výztuhy z oceli S355J0 je zkoumán z hlediska pružnosti, pevnosti a bezpečnosti metodou pevnostní analýzy. Jsou provedeny zkušební svary metodou MAG, za různých podmínek a parametrů svařování. Je provedena makroskopická a mikroskopická kontrola a zkouška tahem. Nejlépe je vyhodnocen svar vytvořený v aktivním plynu 82 %Ar + 18 %CO2, zkratovým přenosem s nízkými hodnotami svařovacího proudu 96 A a napětím 20,2 V. Ten je doporučen do praxe.
Stress relieving in the welded joints occurs when loaded of the platform lift. Critical welds of profile from steel S235JRH and of stiffener from steel S355J0 are examined in terms of flexibility, strength and safety using strength analysis method. Under different welding conditions and parameters are performed the testing welds by method MAG. Macroscopic and microscopic inspection are conducted as well as tension test. Weld created in active gas 82 %Ar + 18 %CO2, by dip transfer with low values of welding current 96 A and voltage 20,2 V became as the top evaluated sample. This weld is recommended to use in practice.
Description
Citation
MĚŘIČKOVÁ, P. Svařování rámu výtahové kabiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem a výsledky zadané DP. Zodpověděl dotazy oponenta a otázky komise. Otázky komise: Jaké jsou předepsány hodnoty bezpečnosti u zdvíhacích zařízení? Jak byla určena teplota předehřevu? Jaké mechanické vlastnosti měla výztuha? Jak snížíte tvrdost v TOO?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO