Řídicí elektronika pro biohazard box

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá návrhem řídicí elektroniky systému pro monitorování pracovních podmínek v laboratorním boxu. Je rozebrána problematika kategorizace laboratorních boxů s laminárním prouděním. Dále je provedena funkční specifikace celého zařízení na základě požadavků koncového zákazníka, na níž navazuje návrh koncepce možného řešení. Koncepce řešení pojednává o funkčním rozdělení řídicí elektroniky do dvou samostatných bloků označených jako Hlavní řídicí jednotka a Rozšiřující modul. Je proveden výběr vhodného řešení bloku Hlavní řídicí jednotky komerčně dostupným zařízením. Je navrženo řešení bloku Rozšiřujícího modulu včetně výběru vhodných komponent, realizace prototypové DPS a tvorby obslužného firmware. V závěru práce je provedena specifikace implementovaného komunikačního protokolu pro komunikaci mezi Hlavní řídicí jednotkou s Rozšiřujícím modulem.
This work deals with the design of the electronic driver system for working conditions monitoring in the laboratory box. The state of the art of the laboratory boxes with the laminar convection is presented. The functional specification is made based on final customer needs, then leads to design of the possible solution. The solution is divided into two independent blocks - Main driver unit and Add-on module. The Main driver unit solution is made upon commercially available solution. The Add-on module is then designed including selection of suitable components, PCB prototype and appropriate firmware. Finally the work presents specification of implemented communication protocol for joining both parts Main driver unit and Add-on module.
Description
Citation
PAVLAS, L. Řídicí elektronika pro biohazard box [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šesták (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázku a připomínky oponenta. Prezentace samotná byla chaotická a po ní byl na ukázku předložen vyrobený hardware řídící jednotky včetně praktické ukázky. Na dotaz, jakých principů měření průtoku bylo v práci použito nedokázal student odpovědět. Další otázky se týkaly použitelnosti použité USB komunikace, finálního provedení zařízení a bezpečnosti přenosu dat student částečně odpověděl. Základní filozofii pohledu zadavatelské firmy na funkci zařízení (vstupní požadavky), požadavky kladené na výběr operačních zesilovačů a jaká je maximální chyba měření nedokázal popsat. Princip použitého PWM řízení ventilátoru byl popsán.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO