Nelineární metody analýzy variability srdečního rytmu při metabolickém syndromu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje problematice analýzy variability srdečního rytmu u pacientů s metabolickým syndromem. V této práci je zahrnuta teorie, která se zaobírá variabilitou srdečního rytmu a metodami její analýzy. Především se věnuje nelineárním metodám, zejména Lyapunovovu exponentu a jeho výpočtu v prostředí MATLAB Algoritmus výpočtu je aplikován na již naměřené tachogramy u zdravých lidí a pacientů s metabolickým syndromem. Dále se práce zabývá celkovým zhodnocením výsledků pomocí Lyapunovova exponentu a je provedeno statistické zhodnocení.
This work deals with the problematic of heart rate variability of patients with metabolic syndrome. Includes the theory, which describes the heart rate variability and the methods for its analysing. Especially it specifies nonlinear methods, particularly Lyapunov exponent and its calculation in Matlab software. Algorithm of the calculation is applicated to already measured tachogram of the healthy people and patients with the metabolic syndrome. Further, this work deals with general valorization of the results using Lyapunov exponent and her eis also done the statistical evaluation.
Description
Citation
VAŇKOVÁ, E. Nelineární metody analýzy variability srdečního rytmu při metabolickém syndromu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kozumplík položil otázku V grafu máte jakou nezávislou hodnotu číslo lidí? Co znamená "volba dimenze" v blokovém schematu? Doc. Chmelař položil otázku Data jste všechny dostala? Ing. Čmiel položil otázku Co je Mann-Whitney test? Nemá pak vliv pořadí dat v souboru? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO