Automatické rozměření signálů EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje vybrané metody detekce QRS a rozměření EKG. V teoretické části je stručně popsána elektrokardiografie, metody rozměření QRS komplexů a obsahuje také stručnou teorii vlnkové transformace. Podrobně je popsána metoda rozměření signálu EKG od autorů Laguna, Jané a Caminal. V práci je popsán postup vlastní realizace algoritmu pro rozměření EKG založený na této metodě. Na závěr je provedeno statistické zhodnocení navrženého algoritmu a jeho srovnání jak s ostatními autory, tak i s autory metody.
This project describes selected methods of the QRS detection and ECG delineation. The theoretical part describes the principles of electrocardiography, certain QRS complex measurment methods, and contains a brief introduction into the wavelet transform theory. The paper also detailes the ECG delineation method by Laguna, Jané, and Caminal. The practice of algorith realization for the ECG delineation based on this method is ilustrated. As a conclusion, the statistical evaluation of the drafted algorithm is composed, and also its respective comparison with method and other authors is provided.
Description
Citation
ZIMOLKA, J. Automatické rozměření signálů EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázka oponenta: Čím jsou dány různé délky jednotlivých křivek chybovosti pro výsledky rozměření? Ing. Martin Vítek, Ph.D. položil otázku: Která veličina počítaná z této křivky nás nejvíce zajímá? Ing. Lukáš Smital, Ph.D. položil otázku: Jakým způsobem probíhá detekce na všech svodech? Student odpověděl na otázky. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO