Srovnání cen rodinného domu v různých částech města Světlá nad Sázavou v letech 2014 a 2015

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce „Srovnání cen rodinného domu v různých částech města Světlá nad Sázavou v letech 2014 a 2015“ se zabývá oceněním zvoleného rodinného domu cenou obvyklou a cenou zjištěnou v různých letech a určením rozdílnosti cen v těchto letech. Pro rok 2014 je použito metodiky výpočtu podle oceňovací vyhlášky č. 441/2013 Sb., a pro rok 2015 vyhláška č. 441/2013 Sb., ve znění vyhlášky č. 199/2014Sb., kterou se předešlá mění. Ocenění je provedeno porovnávací tržní metodou a porovnávací metodou podle oceňovací vyhlášky. V práci je také tento dům oceněn stejnými metodami, ale umístěn do jiné lokality. Výsledkem praktické části je definování faktorů, které cenu ovlivňují z hlediska jiného umístění a z hlediska různých let ocenění. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní důležité pojmy vztahující se k oceňování a přiblíženy způsoby oceňování podle oceňovacích předpisů a principy tržního oceňování.
Thesis "Comparison of the prices of the house in various parts of the city Světlá in 2014 and 2015" deals with the valuation of the selectedhouse. Compared takes place at the usual price and the price determined in different years and by identifying differences in prices in those years. For the year 2014 the calculation methodology used by the Valuation Decree no. 441/2013 coll., and the 2015 Decree no. 441/2013 coll.,as amended by Decree no. 199/ 2014Sb., that previous changes. Valuation is made by a comparative market method and comparative method of valuation decree. In the work is also this house valued by the same methods, but placed in a different location. The result of the practical part is to define the factors that influence the price in terms of other location. Furthermore it is defined how the price influence the.The theoretical part explains the basic important concepts related to pricing. Also approaches valuation methods according to the valuationrules and principles of market valuation.
Description
Citation
VLČKOVÁ, K. Srovnání cen rodinného domu v různých částech města Světlá nad Sázavou v letech 2014 a 2015 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2015-06-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO