Metody potlačení síťového rušení v signálech EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce hodnotí účinnost číslicové lineární i nelineární filtrace na odstranění síťového rušení ze signálů EKG. Pro získání průměrných výsledků se pracuje s databází CSE, ve které je k dispozici 3750 čistých přirozených i umělých signálů. Po umělém poškození signálů brumem je účinnost filtrů hodnocena dle dosaženého průměrného výstupního poměru výkonu čistého signálu a šumu.
The thesis is comparing efficiency of digital linear and nonlinear filtration used for removing power line interference from ECG signals. For testing was used database of CSE, containing 3750 ECG signals. After adding simulated power line interference into the clear ECG signal come comparing the efficiency of filters by average output signal to noise ratio.
Description
Citation
HERODES, J. Metody potlačení síťového rušení v signálech EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázka oponenta: Které z testovaných filtračních metod je možné použít pro filtraci v reálném čase? Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. položil otázku: Jaké jsou parametry síťového rušení? Student odpověděl na otázky oponenta a členů komise. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO