Biometrie krevního řečiště prstu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci jsou uvedeny základní pojmy z oboru biometrie se zaměřením na biometrii krevního řečiště prstu optickými metodami. Práce obsahuje i doplňující informace mimo jiné i z fyziky a anatomie, které jsou důležité pro pochopení problematiky. Součástí práce je návrh přípravku pro biometrii krevního řečiště prstu a návrh vhodného způsobu předzpracování snímků žilního větvení. Praktickou částí je realizace navrženého přípravku a vytvoření programu v MATLABu pro biometrické zpracování získaných obrazů. Vytvořený biometrický systém je otestován na skupině dobrovolníků. Dosažené výsledky jsou zhodnoceny z hlediska možnosti praktického použití a srovnány s podobným zařízením.
This thesis presents basic concepts in the field of biometrics, with a focus on optical methods of finger vein biometrics. The paper also contains additional information including physics and anatomy terms, which are important for understanding presented problems. Part of the thesis is draft of the device used for finger vein biometry and proposal of effective image preprocessing process for biometric purpose. Main part of the thesis contains creation and testing of such device. User interface is created in MATLAB and allows identification and verification of people with record in database. Biometric system is tested on group of 16 individuals. Achieved results are discussed and compared with results of similar devices.
Description
Citation
BĚLEHRÁDEK, S. Biometrie krevního řečiště prstu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou prácia odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO