Optimalizační metody pro odhad perfuzních parametrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Náplní této bakalářské práce je rešerše principů ultrazvukového zobrazování, popis matematických modelů, které se využívají k odhadu perfusních parametrů z koncentračních křivek. Práce také obsahuje teoretický rozbor genetických algoritmů. V praktické části řeší realizaci globálních optimalizačních metod a jejich následné vyhodnocení. Realizace byla řešena v programovém prostředí Matlab.
The content of this bachelor thesis is research the principles of ultrasound imaging, description of mathematical models that are used to estimate perfusion parameters of concentration curves. Thesis also includes a theoretical analysis of genetic algorithms. In the practical part, solves the realization of global optimization methods and their subsequent evaluation. Implementation was solved by in Matlab.
Description
Citation
BALI-JENČÍKOVÁ, K. Optimalizační metody pro odhad perfuzních parametrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO