Ionizující záření v terapii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit čtenáře se základy problematiky elektromagnetického a ionizujícího záření, s jejich účinky na biologické tkáně a s druhy ionizujících záření užívaných v terapii. Věnuje se i lékařským postupům plánování radioterapie a postupům při samotné terapii. Součástí bakalářské práce je vlastní aplikace Radiation Calculator vytvořená v programovém rozhraní MatLab. Aplikace modeluje výsledné pole záření, při nastavení různých parametrů.
The goal of this thesis is to familiarize readers with the basics of the problem of electromagnetic and ionizing radiation, with its effects on a biological tissues and with types of ionizing radiations used in a therapy. It deals with a medical procedures in therapy planning and with procedures during therapy itself. Part of this Bachelor’s thesis is an application Radiation Calculator processed in MatLab software. Application is modeling the resulting radiation field while setting various parameters.
Description
Citation
ŠIPKA, P. Ionizující záření v terapii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO