Akviziční a detekční geometrie CT RTG procesu zobrazení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci jsou popsány komponenty akviziční a detekční geometrie 3. generace jednovrstvého CT skeneru. Dále se zabývá vysoko-kontrastním prostorovým rozlišením procesu zobrazení a jaký vliv mají parametry akviziční a detekční geometrie na limitní dosažitelné vysoko-kontrastní prostorové rozlišení. Součástí je program simulující tyto vlivy a návrh laboratorní úlohy s cílem tyto vlivy objasnit.
The basic components of acquisition and detection geometry of a 3rd generation single slice CT scanner are described here. Then the high contrast spatial resolution of the imaging process is explained and what effects does the setting of acquisition and detection geometry changes in the limiting high contrast spatial resolution. At the end a laboratory exercise and a simulator is presented, which will show and explain these effects.
Description
Citation
RUSZ, J. Akviziční a detekční geometrie CT RTG procesu zobrazení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student se vyjádřil k posudkům bakalářské práce. Ing. Jiřík položil otázku na chybějíci teoretický úvod k vytvořeným laboratorním úlohám. Ing. Odstrčilík se zeptal na rozšiřitelnost metodiky na jiné zobrazovací systémy. Student odpovědel na otázky od oponenta. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO