Analýza spánkových EEG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou spánkových EEG, která je provedena pomocí výpočtu vybraných parametrů z časové a frekvenční oblasti. Parametry se počítají z jednotlivých úseků EEG signálů, které odpovídají jednotlivým spánkovým fázím. Na základě analýzy se rozhodne, které parametry EEG jsou vhodné pro automatickou detekci fází a která metoda je vhodnější pro hodnocení dat v hypnogramu. K analýze byl použit program MATLAB, ve kterém byla daná data porovnána.
This thesis deals with the analysis of EEG during various sleep stages, which is done by calculating the selected parameters from the time and frequency domain. These parameters are calculated from individual segments of EEG signals that correspond with various sleep stages. Based on the analysis it decides which EEG parameters are appropriate for the automatic detection of the phases and which method is more suitable for evaluation of data in hypnogram. The programme MATLAB was used for the analysis and also for the comparison of chosen data.
Description
Citation
KŘÍŽENECKÁ, T. Analýza spánkových EEG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Leinveber (místopředseda) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Provazník položil otázku, v box plotu jsou červené křížky, co to znamená? Co mohou ovlivňovat? Nenaznačuje to, že by se data měla předzpracovat? Dr. Vondra položil otázku jak víte že W. fáze je tato fáze? Byla tyto data označena? Co naznačuje stupnice u spektrogramu? MUDr. Závodná položila otázku daná frekvence u jednotlivých fází? Jaké byly onemocnění pacientů? Ing. Leinveber položil otázku zaměřovala jste se ve fázích na beta a delta? Jak si vysvětlujete, že beta se objevuje v N2? Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO