Model stabilizace dýchání u novorozenců stochastickou mechanosenzorickou stimulací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvoření stochastického modelu oscilátoru dechové automate, včetně jeho řízení,s možností zastavení a znovuspuštění oscilací působením náhodného procesu. Oscilátor je realizován v programovém prostředí MATLAB R2014a, výsledky jsou srovnávány s reálnými záznamy dechových křivek novorozenců. Tyto výsledky jsou prezentovány pomocí obrázků. K vyhodnocení záznamů je využíváno znalostí dechové automacie a syndromu spánkové apnoe, hlavně apnoe u předčasně narozených novorozenců.
The goal of this thesis is to create a stochastic model of the breathing automaticity oscillator, including its management with the possibility of stopping and restarting oscillation by an accidental process. The oscillator is implemented by computer program MATLAB R2014a and the results are compared with real records of breathing patterns in newborns. These results are represented with pictures. To evaluate these records is used knowledge of respiratory automatism and sleep apnea syndrome, especially apnea in preterm neonates
Description
Citation
LANÍKOVÁ, P. Model stabilizace dýchání u novorozenců stochastickou mechanosenzorickou stimulací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Leinveber (místopředseda) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Ronzhina položila otázku jakou metodu byste vybrala abyste křivky dokázala hodnotit objektivně? Jak porovnáte libovolné dva signály? Popište osy na grafu na posledním slajdu? Věděla byste, jak by se osa přepočítala ze vzorků na čas? Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO