Dolování dat z databází

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřená na představení možností data miningu. Data mining se zabývá odhalováním skrytých vazeb mezi data. Zájem o tuto oblast se datuje do 60. letech 20 století. Analýza dat našla uplatnění nejdříve v marketingu. Ovšem později se rozšířila do více oblastí a její možnosti stále ještě nejsou plně využity. Při analýze procesu je užitečné dodržovat jednu z metodologií, které byly za tímto účelem vypracovány. Metodologie představují struční systematický návod, jakým způsobem je vhodné postupovat. V rámci data miningu se uplatňuje široké množství algoritmů zaměřených na práci s daty. Je samozřejmé, že se zvyšujícím se zájmem o tuto problematiku stoupal i počet vhodných programů, které je možné pro analýzu využít. Přehled programů, zpracované ukázkové příklady a zhodnocení je také součástí této práce.
The thesis is focused on an introduction of data mining. Data mining is focused on finding of a hidden data correlation. Interest in this area is dated back to the 60th the 20th century. Data analysis was first used in marketing. However, later it expanded to more areas, and some of its options are still unused. One of methodologies is useful used for creating of this process. Methodology offers a concise guide on how you can create a data mining procedure. The data mining analysis contains a wide range of algorithms for data modification. The interest in data mining causes that number of data mining software is increasing. This thesis contains overviews some of this programs, some examples and assessment.
Description
Citation
SLEZÁK, M. Dolování dat z databází [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hynčica (člen) prof. Ing. Pavel Jura, CSc. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO