Rozšíření funkcionality výukového robotického manipulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá rozšířením funkcionality robotického manipulátoru. Hlavním cílem je implementace řídících algoritmů do mikrokontroleru dsPIC. V úvodní části jsou popsány realizované úpravy na manipulátoru, kdy jsou dotykové koncové snímače nahrazeny za bezdotykové Hallovy senzory. Používaný koncový efektor pro psaní je nahrazen chňapkou pro přemísťování předmětů. Další kapitola je věnována návrhu DPS s mikrokontrolerem a popisu výsledného programu. Poslední část práce je zaměřena na připojení inteligentního dotykového displeje, který slouží pro ovládání manipulátoru. Výsledkem je ukázková aplikace použití displeje a nového koncového efektoru.
This thesis deals with extending the functionality of robotic manipulator. The main objective is the implementation of control algorithms into microcontroller dsPIC. In the first part, realizable modifications on the manipulator are described. Touch end sensors are replaced by touch less Hall sensors. End effector, which is used for writing, is replaced by gripper for moving items. Another section deals with design PCB with microcontroller and it describes the final program. The last part deals with connection intelligent touch display, which is used for controlling the manipulator. Demonstration application is created to show the use of the display and new end effector.
Description
Citation
NEJEDLÍK, T. Rozšíření funkcionality výukového robotického manipulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student v presentaci představil odborné komisi svou diplomovou práci. Po presentaci byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce a student odpovědět na položené dotazy oponenta a posléze i ostatních členů komise. Komise hodnotila jeho vystoupení jako vcelku dobré s některými nepřesnostmi v odpovědích.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO