Dopady spotřební daně z lihu na dovozce doplňků stravy v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou dovozu doplňků stravy ze zemí Evropské unie a z třetích zemí podléhajících spotřební dani z lihu. První část je zaměřena na teoretické poznatky týkající se nepřímých daní, harmonizaci nepřímých daní v EU, zákon o spotřebních daních a především na spotřební daň z lihu. Druhá část práce se zabývá analýzou dopadů zákona o spotřební dani z lihu a zákona o povinném značení lihu na dovozce doplňků stravy v ČR.
Bachelor's thesis deals with the import of food supplements from the European Union and third countries subject to excise duty on alcohol. The first part focuses on theoretical knowledge of indirect taxation, harmonization of indirect taxes in the EU, Excise Tax Act and particularly the excise tax on alcohol. The second part analyzes the impact of the Excise Duty on Alcohol Act and the Mandatory Labeling of Spirits Act on importers of food supplements in the Czech Republic.
Description
Citation
ONDROUŠKOVÁ, S. Dopady spotřební daně z lihu na dovozce doplňků stravy v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D. (předseda) Mgr. Jiří Pospíšil (místopředseda) Ing. Martina Pivodová (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zábojová (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
otázky vedoucího - odpovězeno otázky oponenta - odpovězeno Doc. Martinovičová - Diskuze nad strukturou BP - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO