Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na analýzu firmy D-klima s.r.o. u které zjišťuje v určitém časovém intervalu její vývoj, finanční situaci, její možnosti a návrhy na zlepšení. Popisuje prostředí, ve kterém firma působí. Pomocí vybraných ukazatelů a analýz odhaluje nedostatky a silné nebo slabé stránky podniku. Na základě zjištěných výsledků navrhuje řešení, jak by bylo možné těmto slabým stránkám předcházet nebo je úplně eliminovat, čímž by mělo dojít k celkovému zlepšení situace podniku.
The bachelor thesis is focused on the company D-klima s.r.o. at that detects a certain time interval its development, financial situation, its possibilities and suggestions for improvement. It describes the environment in which the company operates. Using a variety of indicators and analysis reveals deficiencies and strengths or weaknesses. Based on the results proposes solutions, how could be these weaknesses prevented or eliminated., which should lead to overall improvement of the situation.
Description
Citation
SEDLÁČEK, M. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lucie Mašterová, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
otázky vedoucí: odpovězeno otázky oponenta: odpovězeno Doc. Mikulec: Jaký je podíl zahraničních trhů na obratu společnosti? - odpovězeno Ing. Koleňáková: Z jakého důvodu se společnost má účastnit stavebních veletrhů? Kolik bude společnost stát účast na veletru? Jaké množství zakázek musí tato účast na veletrhu přinést, aby se účast vyplatila? Jaký je vývoj účasti na veletrzích? Jaký bude efekt billbordu u dálnice? Jaké je ekonomický efekt Vašich návrhů? - částečně odpovězeno Ing. Ptáček: Existuje i jiná možnost zefektivnění úhrady pohledávek? Jaký je důvod propadu doby obratu pohledávek? částečně odpovězeno Doc. Mikulec: Jaké jsou návrhy v oblasti finanční analýzy? Na základě jaké analýzy jste vytvořil návrhy? Je nutné rozšiřovat výrobu? Je nutné investovat do dlouhodobého hmotného majetku? Z jakého důvodu? - neodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO