Analýza vlivu zateplení na cenu bytových jednotek v typovém domě ve Vyškově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá vlivem zateplení obvodových konstrukcí na cenu bytových jednotek v typovém domě. Jako modelový příklad slouží panelový dům v obci Vyškov. Cílem je zjistit, zda je investice pro majitele jednotlivých bytů výhodná a pokud ano, jaká je její návratnost. Dva pohledy na tuto otázku jsou úspora energií na vytápění a zhodnocení cen bytů. Vedlejším cílem je zvážení dalších možností úspory energie.
This thesis examines the influence of insulation of perimeter structures on the price of residential units in model house. Model example is prefabricated house in the town of Vyškov. The aim is to determine whether is the investment for owners of individual apartments beneficial and, if so, what is its return time. Two views on this issue are saving energy for heating and appreciation of prices of apartments. The secondary objective is considering other options to save energy.
Description
Citation
ČUPR, P. Analýza vlivu zateplení na cenu bytových jednotek v typovém domě ve Vyškově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO