Analýza rizik napadení dřevěných konstrukcí škůdci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
V diplomové práci je pojednáno o vzniku rizika dřevěných konstrukcí. Na konstrukce a jejich části působí spousta negativních činitelů, ti ovlivňují životnost konstrukce. Cílem práce je stanovit přehled rizik vzniku vady dřevěné konstrukce napadené škůdci a návrh opatření pro jejich eliminaci. Tyto kroky jsou blíže popsány v dílčích částech a příslušných procesech. Součástí práce je analýza FMEA, která zohledňuje vhodnou chemickou ochranu prvku, faktor před zabudováním do konstrukce. Analýza je užita z důvodu zlepšení životnosti konstrukce.
The thesis deals with risks of defect occurrences in a wood construction. Wood constructions and their parts are exposed to a number of negative factors influencing their lifetime. The aim of the thesis is to give an outline of risks of defect occurrences in a wood construction attacked by pests and propose measures for their elimination.. These steps are closely described in the individual parts and processes. Part of the thesis is the FMEA analysis, resulting in appropriate chemical protection, a factor considered before incorporation into the construction. The analysis and its outcomes are important for improvement of the wood construction lifetime.
Description
Citation
BRADA, S. Analýza rizik napadení dřevěných konstrukcí škůdci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik stavebních konstrukcí
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO