Srovnání vybraných způsobů ocenění pro bytové a nebytové jednotky v okrese Žďár nad Sázavou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitosti typu bytové a nebytové jednotky v okrese Žďár nad Sázavou. Teoretická část popisuje základní pojmy spojené s oceňováním, popisuje metody oceňování a také oceňovanou lokalitu. Praktická část diplomové práce je zaměřena na ocenění bytů a nebytových jednotek podle platného cenového předpisu a to porovnávacím a nákladovým způsobem. Dále je provedeno ocenění metodou přímého porovnání a metodou výnosovou pro stanovení obvyklé ceny. V závěru práce jsou výsledky všech těchto metod porovnány.
This diploma thesis is focused on the comparison of selected methods of apartment and commercial units valuation in the district of Žďár nad Sázavou. The theoretical part describes the basic notions connected with valuation, describes the methods of valuation and also the valuated location itself. The practical part deals with the apartment and commercial units valuation using these metods – the metods according to price provision, specifically comparative technice, then the komparative method itself byt not according to price provision and finály using the yield method for an assessment of the current price. In the conclusion there is comparison of all of these used methods.
Description
Citation
DUFEK, J. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro bytové a nebytové jednotky v okrese Žďár nad Sázavou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO