Regulační obvody vířivé brzdy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem bakalářské práce je návrh regulačních obvodů vířivé brzdy, která bude součástí dynamometru a bude sloužit k měření spalovacích motorů pro veterány v motorové zkušebně společnosti Samohýl Motor Holding a.s. Práce je zaměřena na návrh tranzistorového měniče pro řízení vířivé brzdy a na návrh regulace otáček. V práci jsou dále popsány různé druhy brzd používaných v dynamometrech a celková koncepce elektrických systémů dynamometru. Nedílnou součástí práce je také zkouška proudového regulátoru na skutečné brzdě a simulace chování regulované soustavy v prostředí MATLAB – SIMULINK.
The thesis deals with the design of control circuits for the eddy-current brake, which will be used as main component of the dynamometer. The thesis focuses on the design of transistor inverter used for driving the eddy current brake and the design of speed regulation. The thesis also describes various types of brakes used in dynamometers and the overall concept of dynamometer electrical systems. An integral part of the thesis is also the test of the current controller and simulation of the control system at MATLAB – SIMULINK.
Description
Citation
HOFMANN, O. Regulační obvody vířivé brzdy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student přehledně a srozumitelně prezentoval svou bakalářskou práci zabývajíci se regulačními obvody vířivé brzdy. Rovněž bylo představeno realizované zařízení, které bylo v rámci jeho práce z velké části zprovozněno a testováno. Otázky oponenta a členů komise byly zodpovězeny. Student působil v průběhu diskuze a prezentace závěrečné práce, že řešené problematice rozumí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO