Využití programu PHOTOMODELER v soudně inženýrské praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Hlavním úkolem diplomové práce je zjistit z pořízené dokumentace rozměry rodinného domu a následně je využít ke zpracování 3D modelu. Dále by také měly být otestovány a stanoveny optimální postupy pořizování fotodokumentace, práce v programu PhotoModeler a následné zpracování v programu Autocad. Výsledný model by měl dále sloužit k vytvoření řezů a odečtení hodnot potřebných k ocenění rodinného domu. Optimální postup by měl být kompromisem nejjednoduššího a nejpřesnějšího způsobu vytvoření 3D modelu.
The main task of this thesis is to find out dimensions of family house from photos and after that use this dimensions to create a 3D model. Another task is to create and then test optimal procedure of taking photographs of house for the purpose of work in PhotoModeler software and subsequent processing in Autocad. The result is a model that serves for creation of sections and taking measurements necessary for valuations of a family house. The optimum process should be a compromise of the simplest and the most accurate method of creating 3D models.
Description
Citation
ZDRAŽILOVÁ, A. Využití programu PHOTOMODELER v soudně inženýrské praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO