Analýza a hodnocení rizik v návrhu zakládání staveb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou a hodnocením kvalitativních, environmentálních a bezpečnostních rizik v procesu návrhu základů stavby. Na modelovém příkladě je naznačen postup výpočtu. Následně je provedena analýzy rizik dle normy ČSN EN 31010:2011 Management rizik - Techniky posuzování rizik. K posouzení rizik jsou zvoleny následující metody - analýza příčin a důsledků (Ishikawův diagram), matice rizik a analýza způsobů a důsledků poruch (FMEA). Za pomocí těchto metod jsou identifikována a ohodnocena zjištěná rizika. Jsou zde také navržena příslušná opatření pro snížení hodnoty rizika. V závěrečném shrnutí je provedeno srovnání s publikacemi s podobnou tématikou.
This diploma thesis deals with the analysis and evaluation of quality, environmental and safety risks in the design process of the designing the foundations of building. The calculation procedure is shown in the model example. Subsequently, the risk analysis according to DIN EN 31010: 2011 Risk Management - Risk Assessment Techniques is performed. The risk assessment was made by following methods: analysis of the causes and consequences (Ishikawa diagram), the risk matrix and Analysis Failure Modes and Effects (FMEA). Using these methods, the risk were identified and assessed. There are also proposed appropriate measures to reduce the risk value. Comparisons with publications with a similar theme is performed in the final summary.
Description
Citation
KALENDA, L. Analýza a hodnocení rizik v návrhu zakládání staveb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik stavebních konstrukcí
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO