Rizika stacionárních zdrojů spojená s oceňováním škod na životním prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Problematika oceňování škod na životním prostředí, ke které dochází z hlediska stacionárních zdrojů, patří mezi důležité oblasti k řešení. Z důvodu velkého zastoupení průmyslové činnosti v České republice je důležité věnovat pozornost i možným rizikům, která mohou z těchto zdrojů vzniknout a následně mít negativní dopad na životní prostředí či zdraví člověka. Diplomová práce se zabývá rozborem současného stavu této problematiky, na jehož základě je zpracována analýza rizik vyplývající z konkrétné události. Výstupem práce je navrhnutí obecného postupu při oceňování vzniklých škod na životním prostředí, za pomocí kterého bude docházet k minimalizaci rizik.
The problems with the environmental damage valuation which are caused by the stationary sources belong to the important issues to be solved. Due to the heavy industrial activity in the Czech Republic it is important to pay attention to the possible risks which can emerge from these sources and can impact the environment and the health condition of people. The thesis deals with the analysis of the present state of this problem. The analysis of the risks which come from the specific situation is made on its basis. The goal of this thesis is to propose the general procedure of the valuation of the incurred damage on the environment and the minimization of the risks.
Description
Citation
PROCHÁZKOVÁ, M. Rizika stacionárních zdrojů spojená s oceňováním škod na životním prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO