Rizika vzniku intoxikace organismu v souvislosti s chemickými látkami běžně užívanými v domácnostech nebo veřejně přístupných prostorech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na možnosti vzniku intoxikace vybranými chemickými látkami v domácnostech nebo veřejných místech. Především na nebezpečí intoxikace oxidem uhelnatým. Vyhodnocuje současný stav úrovně informovanosti a prevence v České republice. V diplomové práci je zpracován přehled současného stavu frekventovanosti intoxikací oxidem uhelnatým v České republice a úrovně léčebných postupů. Jsou zde hodnoceny opatření, které mají směřovat ke snížení četnosti otrav. Výstupem této práce je návrh souboru opatření, které mají za úkol eliminovat zdravotní rizika pro obyvatelstvo a zvýšit informovanost občanů. V rámci diplomové práce byl proveden vlastní výzkum vybavení domácností detektory na přítomnost oxidu uhelnatého v předem vytipované lokalitě.
The thesis is focused on the possibility of intoxication by selected chemicals at home or in public places. Especially the danger of carbon monoxide poisoning. We’re assessing the current state of the level of awareness and prevention in the Czech Republic. The thesis prepared an overview of the current state of intoxication busy the carbon monoxide in the Czech Republic and the level of medical procedures. There are evaluated measures, which are aimed to reduce the frequency of poisoning. The outcome of the thesis is to design a set of measures, which are designed to eliminate health risks to the population and raise public awareness. The thesis was carried out their own research facilities, household detectors, carbon monoxide at a pre-selected location.
Description
Citation
DRÁPAL, S. Rizika vzniku intoxikace organismu v souvislosti s chemickými látkami běžně užívanými v domácnostech nebo veřejně přístupných prostorech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik chemických technologií
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2019-06-27
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Rizika vzniku intoxikace organismu v souvislosti s chemickými látkami běžně užívanými v domácnostech nebo veřejně přístupných prostorech. Komise položila otázky: - Jakou má detektor CO životnost? (doc. Karpíšek) Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO