Návrh řízeného modulového zdroje 6,3kA/5VAC pro oteplovací zkoušky a testy jističů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je navrhnout toroidní transformátor o zadaných parametrech. Práce je zaměřena na seznámení se s principem transformátorů, jejich obecným návrhem a hlavně na návrhu zadaného transformátoru. Návrh transformátoru obsahuje určení materiálu jádra, jeho velikosti, poté spočítání magnetické indukce, proudu naprázdno, určení průřezu vodiče použitého na vinutí a spočítání ztrát v jádře a ve vinutí. Dále je zde řešen návrh mechanických částí transformátoru, jako je svorkovnice, podstava a způsob chlazení. Velký důraz je zde také kladen na zalití transformátoru do epoxidu a navržení formy pro zalévání. Nakonec je zde také měření transformátoru a způsob napájení.
The main object of this thesis is to design a toroidical transfomer on the given parameters. Project is focused on learning about principles of transformers, it’s designing and mainly on designing the given transformer. Designing contains material selection of the core of the transformer, its size, then calculating magnetic flux, no-load current, cross-section of conductor and calculating no-load losses and joule losses. The next part is designing the mechanical parts of transformer, its terminal plate, base and cooling system. Thesis is also mainly focused on designing the form for potting the transformer in epoxy resins. In the end is measurement and form of powering the transformer.
Description
Citation
ZOLICH, L. Návrh řízeného modulového zdroje 6,3kA/5VAC pro oteplovací zkoušky a testy jističů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student jistě a srozumitelně prezentoval bakalářskou práci zabývající se návrhem transformátoru pro oteplovací zkoušky. Student uspokojivě odpověděl na otázky oponenta a členů zkoušející komise. Komise na základě diskuze a obhajoby hodnotí práci dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO