Měření elektrických a neelektrických veličin na motorových pohonech spínacích přístrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá měřením elektrických a neelektrických veličin na motorovém pohonu MP-BD-X230. Úvodem je rozebrán přehled používaných pohonů u spínacích přístrojů a popsán jistič BD250. Dále je objasněno použití, základní podstata fungování a konstrukční řešení motorového pohonu MP-BD-X230. Následuje popis měřicího pracoviště a popis přístrojů, které budou k měření použity. Poté je popsán postup měření elektrických a neelektrických veličin spolu s vyhodnocením měření. Závěrem je popsán výpočet nejistot spolu s odkazem na výpočet nejistot pro jednotlivá měření a jsou zde také vyhodnoceny chyby měření.
Bachelor’s thesis deals with measurement of electrical and non-electrical quantities on motor drive MP-BD-X230. As an introduction the classification of drives for switchgear is analysed and circuit breaker BD250 is described. Thesis continues by explaining application, basic nature and design solution of motor drive MP-BD-X230. Another step is description of workplace and devices which will be used for measurement. Measurement procedure of electrical and non-electrical quantities is also carried out accompanied by evaluation of measurement. Final part of the work deals with calculation of uncertainty of measurements with a reference to each individual measurement calculation and also deals with determination of measurement errors.
Description
Citation
PĚČEK, D. Měření elektrických a neelektrických veličin na motorových pohonech spínacích přístrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentoval svou práci na téma "Měření elektrických a neelektrických veličin na motorových pohonech spínacích přístrojů". Na prezentovaném zkušebním vzorku student provedl veškerá dostupná elektrická i neelektrická měření. Student seznámil komisi se zapojením pro měření neelektrických veličin. Prezentace je přehledná a srozumitelná. V následující diskuzi student uspokojivě odpověděl na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO