New wave

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Bakalářskou práci jsem realizovala v médiu malby. Tématem je pohyb “na hraně” mezi obrazem a objektem. Téma se týká uměleckého stylu vytvořeného skupinou umělců, řadících se do stylu “new wave”, tedy nové vlny. V mých obrazech se snažím zachytit autentičnost doby, na kterou se odkazují. Řeším v nich “prostupnost” a dále “Řád v nepořádku”, prolnutí “New wave” jako nového pořádku a “Punku” jako rebelie a nepořádku. Řád v nepořádku vytvářím pomocí geometrie, držením se určitého formátu, snažím se o polohu “na hraně” kompozice.
My Bachelor’s thesis is focused on the medium of music. The topic is the ‘on edge‘ movement between the picture and the object. It concerns the style created by a group of visual artists, who belong to the new wave movement. In my pictures, I am trying to capture the authenticity of that age, to which I refer. I work on ‘permeability‘, the ‘order in disorder‘, the interlocking of ‘New Wave‘ as the new order and ‘Punk‘ as the rebellion and disorder. I create the order in disorder by the use of geometry and by following a certain format. I am trying to create a pattern ‘on the edge‘ of composition.
Description
Citation
ŠVACHULOVÁ, K. New wave [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarné umění - malířství - volná tvorba
Comittee
Mgr. Art. Žaneta Kögler (předseda) MgA. Vasil Artamonov (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) prof. akad. soch. Michal Gabriel (člen) prof. akad. soch. Jan Ambrůz (člen) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) doc. MgA. Milan Houser (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) Mgr. Slavomír Krekovič, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) doc. akad. mal. Petr Lysáček (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO