Financování bydlení v rámci finančního plánu koncového klienta

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá financováním bydlení a jeho dopady na tvorbu finančního plánu člověka. V práci jsou srovnány dva nejčastější produkty využívané za účelem financování bydlení, kterými jsou hypoteční úvěr a úvěr ze stavebního spoření. Je vysvětleno, jak pomocí správného finančního plánování, využívání tvorby rezerv a správného zajištění příjmu docílit úspor na úrocích při splácení úvěru a minimalizovat tak hrozbu neschopnosti splácet úvěr. Řešení je znázorněno na reálných příkladech.
This bachelor thesis deals with the financing of housing and with its impacts on creation of the personal financial plan. Two most common products, used for the purpose of housing financing, mortgage loan and building account loan, are compared in the thesis. The thesis further explains, how to achieve savings out of interests during the loan repayment using the optimal financial planning, reserves creation and correct income securing, and how to minimize the threat of loan repayment inability. The solution is depicted on the actual examples.
Description
Citation
PRAŽÁK, A. Financování bydlení v rámci finančního plánu koncového klienta [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
1. Otázka vedoucího práce - zodpovězeno 2. Otázka oponenta - zodpovězeno 3. doc.Fedorová - v cílích jste uváděl, že chcete seznámit s možnostmi. Máte aplikováno na určitou situaci. Z čeho jste vycházel? Modelová situace, kterou uvádíte, již nemusí být po např.měsíci aktuální. Zhodnocení 7% ročně - z čeho jste vycházel. Nepočítáte s variantou, že to takto nebude. Neexistuje jediná možnost v budoucnosti. Proč nepočítáte s více možnostmi? Investice může být také znehodnocena, počítal jste s tím? - zodpovězeno 4. Heralecký, PhD. - Zhodnocení 7% je reálné? S jakým časovým horizontem? - zodpovězeno 5. doc.Mikulec - model z hlediska příjmu rodiny máte vysoký, proč? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO