Analýza řídicího provozu v mobilních sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na popis jednotlivých řídicích procedur v mobilních systémech. Zejména se projekt zabývá procesy v mobilních systémech GSM a LTE. Dále jsou uvedeny základní procesy, které předchází samotné službě. Jedná se o procedury jako je inspekce rádiového prostředí terminálem, výběr nejvhodnější buňky, přidělení kanálu mobilní stanici, autentizace účastníka, aktualizace polohy. V další části práce jsou popsány procedury při tzv. handoveru a v poslední řadě procesy pro uskutečnění hovoru a přenosu datových služeb. V poslední kapitole je popsána vytvořená laboratorní úloha pro předmět Komunikační prostředky mobilních sítí.
The Bachelor´s thesis describe management procedures in mobile systems. This thesis is mainly focused on mobile systems GSM and LTE. Further are describe basic processes what are required before starting service. This basic procedures contains: inspection of radio signals, select the cell with the best parameters for connection, allocate channel to mobile station, authentication of subscriber and location update. Next part of thesis describe procedures in handover, initialize call session and data session. Last chapter describes laboratory task for subject Communication resources in mobile networks.
Description
Citation
ŠUBRT, J. Analýza řídicího provozu v mobilních sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Otázky k obhajobě od oponenta nebyly přiloženy. Ostatní otázky: SoftSwitch.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO