Molekulární komunikace v nano-sítích s využitím difúzního procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská se zaměřuje na teoretický popis molekulární komunikace v nanosítích s využítím difúzního procesu, popis simulátoru N3Sim a sestavení modelu nanokomunikace v tomto simulátoru. Druhá část práce se zabývá molekulární komunikací s využitím elektro-magnetických pulzů. Zde se využívá simulátoru NS-3 a nástroje Nano-Sim. Praktická část obsahuje detailní rozbor nastavení obou simulátorů a výsleků simulací. Simulace jsou prováděny s různým nastavením a v několika scénářích. Jejich porovnání a výsledky v grafu se nacházejí v záveřečné části bakalářské práce.
The bachelor thesis is focused on theoretical desription of diffusion-based molecular communication in nanonetworks, description of simulation framework N3Sim and building a model of nanocommunication in this simulator. Second part of thesis is focused on molecular communication based on electromagnetic waves. In this case simulator NS-3 and Nano-Sim module has been used. Practical part contains detail analysis of simulators adjustment and results of simulations. Simulations are performed with different settings in several scenarios. Their comparison and results is summarized in conclusion.
Description
Citation
KUPKA, L. Molekulární komunikace v nano-sítích s využitím difúzního procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Existuje v případě simulátoru N3Sim možnost grafického zobrazení získaných výsledků? V případě komunikace v nano-sítích se obecně uvažuje velmi vysoká výpočetní náročnost jednotlivých scénářů. Srovnejte výpočetní náročnost obou použitých simulačních nástrojů. Popište vliv aktivních kolizí mezi molekulami na získané výsledky v případě využití simulátoru N3Sim. Kde byste aplikoval výsledky v praxi? Budete v tom pokračovat na diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO