Testování zranitelností síťových prvků a aplikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom bakalárskej práce je zoznámenie sa s metódami testovania zraniteľností koncových zariadení a serverov. V práci sa popisujú najnebezpečnejšie zraniteľnosti v súčasnosti, testujú a hodnotia nástroje a aplikácie, ktoré toto testovanie umožňujú. Ďalšou časťou bakalárskej práce je navrhnutie postupu a protokolu testovania zraniteľností. Navrhnutý postup je overený praktickou realizáciou testovania na vybraných zariadeniach a výstupom je vypracovaný demonštračný protokol prevedeného testovania. Vo výsledkoch testovania je dôraz kladený na vizualizáciu výsledku a ich možné protiopatrenia.
The aim of a bachelor´s thesis is familiarization with the testing methods vulnerability terminals and servers. In This work are described the most dangerous vulnerabilities in present, testing and comparing the tools and applications that allow such testing. Another part of bachelor´s thesis is to design a procedure and protocol testing vulnerabilities. The proposed method is veriĄed by testing the practical implementation of the selected devices and output is drawned demonstration protocol of testing. Results of testing focus on the visualization of results and possible countermeasures.
Description
Citation
VLHA, M. Testování zranitelností síťových prvků a aplikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Byl k testování zranitelností použit nástroj Nessus v placené verzi (je k dispozici v laboratoři)? Co je web complex scan?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO