Plně diferenční kmitočtové filtry s řiditelným aktivním prvky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá plně diferenčními kmitočtovými filtry, které pracující v proudovém módu a jejich řiditelnost je umožněna aktivními prvky. V první části práce se budeme zabývat teoretickým rozborem kmitočtových filtrů, popisem aktivních prvků a bližším přiblížením metody pro návrh filtrů. Druhá část se dále zabývá vlastním návrhem kmitočtových filtrů pomocí metody grafů signálových toků, převedením nediferenčních zapojení na zapojení diferenční a srovnáním výsledků takto navržených filtrů. V třetí části bude zhotoven takto navržený filtr, odměřen v laboratořích VUT pro ověření jeho funkčnosti a v poslední řadě dojde ke srovnání výsledků reálně naměřených hodnot diferenčního a nediferenčního zapojení. Poslední části práce je závěr, v kterém je provedeno zhodnocení celé práce.
This bachelor thesis deals with the fully-differential frequency filters that work in current-mode and the tunability is made possible by active elements. In the first part we will deal with theoretical analysis of frequency filters, and a closer approximation of a filter design method. The second part deals with designing of frequency filters using signal-flow graphs method, converting not differential structures to differential structures and comparing the results of proposed filters. In the third part will be made up our suggested filter. It will be also measured out in VUT laboratory to verifying his functionality. Last we will compare results of real detect values of differential and not differential connection. The last part is the conclusion, in which an assessment of the whole work is made.
Description
Citation
ZAPLETAL, M. Plně diferenční kmitočtové filtry s řiditelným aktivním prvky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Vysvetlete, jak jste se dopracoval k rovnicím 7.5 a 7.6. V rovnici 7.14 se citatel zlomku shoduje se tretím clenem uvedené charakteristické rovnice 7.13. Jaký vliv na modulovou kmitoctovou charakteristiku uvedených funkcí bude mít skutecnost, že v rovnicích 7.15 a 7.16 se citatele neshodují s druhým a prvním clenem charakteristické rovnice. Blíže rozveďte rozdíl simulované a realně změřené PP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO