Stanice pro logování teploty a vlhkosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce s názvem „Stanice pro logování teploty a vlhkosti“ je zaměřená na návrh zařízení, které bude schopno měřit, uchovávat a zobrazovat data o teplotě a vlhkosti z připojených senzorů. V teoretické části jsou popsány jednotlivé použité součásti zařízení jako LCD modul, senzory, modul reálného času, ukládání dat, komunikace s počítačem a některé možné alternativy senzorů. V praktické části je shrnuto řešení a implementace jednotlivých částí, schéma zapojení, popis funkcí a obsluhy zařízení a rozbor programového vybavení zařízení.
Bachelor thesis entitled „Temperature and humidity measuring station“ is focused on design of a device, that will be able to measure, save and display information about temperature and humidity from connected sensors. There is described used components such as LCD display, sensors, RTC, data saving, communication with personal computer and description of alternative sensors. Practical part contains implementation of components, scheme, manual for the device and decription of device firmware.
Description
Citation
VILÍMEK, T. Stanice pro logování teploty a vlhkosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
V práci se píše: „ Toto podsvícení lze hardwarově či softwarově vypínat a zapínat, případně měnit jas a tím regulovat spotřebu“. Jak byste softwarově snižoval jas u použitého displeje? Jedná se o bateriové napájení, a proto spotřeba zařízení hraje velkou roli. Kde by bylo možné ještě ušetřit energii? Bylo by řešením použití např. OLED displeje, který nepotřebuje podsvícení? Jak jste programoval procesor?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO